• Home
  • Prima
  • Foștii parlamentari, revoltați că li se taie pensiile speciale. Amenințări cu bâta ”Avocatului Poporului”

Foștii parlamentari, revoltați că li se taie pensiile speciale. Amenințări cu bâta ”Avocatului Poporului”

parlamentari 1

Asociația Foștilor Parlamentari vrea să îi ceară Avocatului Poporului să conteste la CCR abrogarea pensiilor speciale ale aleșilor.
Fostul senator Mihai Goțiu dezvăluie, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a primit o petiție din partea Asociației Foștilor Parlamentari prin care aceștia vor să sesizeze Avocatul Poporului pentru a contesta la CCR legea prin care au fost abrogate pensiile speciale ale parlamentarilor.

„Știați că în România există o Asociație a Foștilor Parlamentari? Recunosc că, până mai ieri, eu habar nu aveam. Asta până când nu mi-a fost transmisă o petiție asumată de această Asociație, adresată Avocatului Poporului. Ce așteaptă acești foști parlamentari de la Avocatul Poporului? Nu e greu de ghicit: să atace la Curtea Constituțională a României (CCR), legea adoptată săptămâna trecută de Parlament, de eliminare a pensiilor ”de parlamentar”.”, scrie Mihai Goțiu.

Potrivit petiției publicate de Mihai Goțiu, Asociația Foștilor Parlamentari susține că este „discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistrații, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care „crează legea” să nu primească o indemnizație pentru limită de vârstă.

De asemenea, asociația susține că abrogarea acestui „drept” „aruncă în derizoriu activitatea legislativă a parlamentarilor”. „Totodată, adoptarea acestui act legislativ aduce în discuție teoria drepturilor câștigate, fiind un drept conferit prin lege, la fel ca pensiile de serviciu ale magistraților”, se mai arată în petiția citată de DIGI24.ro.

Revolta foștilor parlamentari, unii cu mandate după mandate, seamănă cu o ”mineriadă legislativă care dă cu bâta Avocatului Poporului și se țin apărați de scutul impenetrabil al CCR”, scrie un comentator care observă că ”privilegiile se apără în cerc, cu jandarmeria legilor de ei înșiși fabricate”.

D.Dumitru.AMPress

Parteneri