• Home
  • Prima
  • Votaţii noştri! Fostul europarlamentar Marian Zlotea, condamnat la 8 ani de închisoare, s-a predat în Italia

Votaţii noştri! Fostul europarlamentar Marian Zlotea, condamnat la 8 ani de închisoare, s-a predat în Italia

marian zlotea

Marian Zlotea, politicianul care a fugit în Italia înainte să fie condamnat la ani grei de închisoare, se află în custodia autorităților italiene, după ce s-a predat marți seară. El primise o condamnare definitivă la 8 ani și 6 luni de detenție.

Avocatul acestuia a mers la Curtea de Apel din Bologna și ar fi oferit informații despre locul în care se afla. Potrivit unor surse Digi24, acesta locuia acasă la un nepot. Carabinierii l-au reținut in baza mandatului internațional emis pe numele său în ianuarie, când Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

Fost europarlamentar PDL , Marian Zlotea, a fost găsit vinovat pentru că pe vremea când conducea ANSVSA și-a obligat subalternii să cotizeze pentru partidul din care făcea parte. Acum instanța din Italia trebuie sa decidă extrădarea acestuia pentru a-și executa pedeapsa în România. Din istoricul altor fugari celebri știm că procedura este de lungă durată în privința extrădărilor din Italia. Mai mult, în unele cazuri extrădarea este refuzată, așa cum s-a întâmplat și cu Alina Bica, fosta șefă a DIICOT.

Mai mult pe Digi24.ro

Parteneri