AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Fostul președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a fost reținut

Fostul președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, a fost reținut pentru 24 de ore. El este acuzat că și-a falsificat documentele de studii pentru a obține funcții.

Laurenţiu Baranga a fost audiat duminică la Parchetul General, în dosarul în care a fost reţinut de procurori pentru înşelăciune. Va fi dus în instanţă cu propunere de arestare preventive, notează stiri.tvr.ro.

Laurențiu Baranga și-ar fi falsificat diploma de Bacalaureat, pe baza căreia ar fi obținut celelalte diplome de studii superioare. Toate aceste documente le-ar fi depus la dosarul de angajare.
Prejudiciul se ridică la 640 de mii de lei, indemnizații pe care le-a primit de la instituțiile publice la care a lucrat.

Laurențiu Baranga a fost numit în funcția de președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor pe 4 septembrie. Joi a demisionat din această funcție.

Sâmbătă, Poliția Română, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a făcut percheziții la domiciliul lui Laurențiu Baranga din Râmnicu Vâlcea.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!