• Home
  • Știri
  • Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore, scos în cătușe și plasat în arest preventiv

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore, scos în cătușe și plasat în arest preventiv

dodon 1 1

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, transmite Ziarul de Gardă, citat de g4media.ro.

După aproape 11 ore de percheziții, socialistul Igor Dodon a fost scos în cătușe din vila sa și plasat în detenție preventivă la Centrul Național Anticorupție.

Procurorii anticorupție din Moldova au anunțat că Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, alături de altă persoană, pe motiv că exista riscul distrugerii de probe. Procurorii au anunțat că unul dintre cei percheziționați marți a încercat să înghită o probă pentru a o distruge – e vorba despre o chitanță.

Purtătoarea de cuvânt a procuraturii moldovene a spus că la percheziții au fost găsite sume de peste 600.000 de lei și peste 17.000 euro. ”Au fost dispuse măsuri de reținere pentru 72 de ore pentru că există riscul de comitere a probelor”, a mai spus oficialul moldovean.

Igor Dodon este acuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită.

Parteneri