Fotbal tineret. România – Franța, 0-0. Jucăm semifinala cu Germania

Meci pornit în forță de Franța care domină primele cinci minute, după care jucătorii români țâșnesc spre poarta adversă și-și arată din nou valoarea și calitatea de a fi imprevizibili.  Prima repriză, cu violențe pe alocuri și decizii discutabile ale arbitrului bulgar, se încheie cu scor alb. E momentul în care ambele echipe sunt calificate pentru semifinale.

Repriza secundă începe în același stil: francezii atacă și au două lovituri de la colț. Se joacă rapid, pe contre. Manea vede cartonașul galben, pentru un fault dur la mijlocul terenului, după ce și Rus luase un galben în prima repriză. Atac francez în minutul 53 cu șanse de șut la poartă, dar mingea  pleacă spre colțul lung și scorul rămâne 0 – 0. Tribunele sunt vii și entuziaste, dominate de galbenul suporterilor români (10 000 de cumpărători români de bilete)….

Minutul 67, Ianis, pasă lungă în față și Pușcaș, rămas singur cu portarul  nu reușește să înțepe balonul care este furat la noroc de apărătorul buturilor franceze.

Distribuie prietenilor

Echipa României mai are o uriașă ocazie de gol, iar francezii tremură cu ochii la ceas. Fluierul final găsește România pe primul loc, după o prăpastie uriașă în fotbalul nostru, care părea că nu se mai termină.S-a terminat. Fotbaliștii noii generații au redescoperit gustul victoriei  și au reaflat că suntem mari. Da, mari.

Cele trei meciuri care ne-au plasat pe primul loc în grupă ne-au adus în semifinale. Joi, cel mai probabil, vom juca semifinala cu Germania, iar finala… vom vedea. Bravo băieți!

L. Prahoveanu, AMPress