Franța învinge Argentina. Regele Messi e mort, trăiască regele Mbappe!

 

Stadionul din Kazan. Francezii cântă cu entuziasm La Marseillaise. Argentinienii, mai toți blonzi, ca Messi, ascultă imnul țării lor, ca la concert. La francezi cântă și rezervele, antrenorii, tribuna, iarba. La argentinienii cântă doar banda magnetică și goarnele stadionului rus.

Primele atacuri sunt ale francezilor, în viteză. Antoine Griezmann deschide scorul pentru francezi, în minutul 13, din penalty, după un fault comis de Marcos Rojo asupra lui Kylian Mbappe. Griezmann a avut şi o bară în min. 9, din lovitură liberă, iar Mbappe aleargă ca la o cursă de patinaj viteză.

Distribuie prietenilor

Argentina a egalat în min. 41, graţie golului reuşit de Angel Di Maria, cu un şut de la circa 26 de metri. Sud-americanii marchează din nou prin șutul lui Messi și o deviere cu noroc a lui Mercado. Scorul devine 2-1 pentru Argentina la începerea celei de a doua reprize.

Gol de senzație al francezului Pavard, în minutul 57,  și este 2-2. Meciul ia viteză, echipele își cer dreptul la victorie, tribuna vie a Argentinei scandează.

Nu trece mult și fotbalistul francez de 19 ani, un fenomen, Kylian Mbappe, înscrie din careu. Este 3-2 pentru Franța, iar fața lui Messi e ca la înmormântarea unei iluzii. Ambele echipe joacă, dar înscrie iar Franța, prin aceeași gazelă  Kylian Mbappe, imposibil de controlat cu mijloacele fotbalului știut și scorul devine 4-2 (francezii au marcat de trei ori în 11 minute), iar vicecampioana mondială e doborâtă, ca un copac rămas fără rădăcini.

La acest scor meciul pare terminat, dar argentinienii, la o centrare a lui Messi reușesc în minutul 2 de prelungiri un gol și scorul devine 4-3. Iluzia egalării se reaprinde în tabăra argentiniană. Busculadă, meciul trece în faza de îmbrânceli, timpul trece doar pentru Argentina care ratează o posibilitate de egalare în ultimele secunde.

Franța trimite acasă vicecampioana mondială și se califică în sferturi. Meci de zile mari, în care francezii au avut  prospețime, iar argentinienii n-au găsit  cheia către plasa franceză decât prin noroc, iar Messi a tot așteptat. Ce? Un tren care nu mai circulă la orele știute. Meci cu vedete știute, dar apunând discret – Messi și altele care cresc incredibil sub ochii nostri, uluind – Kylian Mbappe.

Regele Messi e mort, trăiască regele Mbappe. Gazela africană, crescută din țărâna franceză, e Turnul Eiffel al campionatului de fotbal al lumii din 2018.

L.Prahoveanu, AMPress