Franţa învinge, cu 1-0, Belgia și va juca finala mondialelor

Naționala  Franţei, compusă mai ales din viguroși afro-francezi, va juca finala Cupei Mondiale 2018 din Rusia, după ce a învins cu 1-0 Belgia.

Selecționata belgială a avut mai mereu balonul,  cu o posesie net superioară francezilor, care au pândit însă contraatacurile pe care le-au executat fulgerător.

În minutul 51 a venit golul cu capul al lui Samuel Umtiti, fundaș, și așa va rămâne scorul până la sfârșitul meciului de pe stadionul din Sankt Petersburg. Franța ajunge pentru a treia oară în finala mondială, iar în 1998 a fost campioană. Mulți o creditează cu șansa de a fi din nou campioană, după disputarea finalei cu învingătoarea din meciul Anglia – Croația.

Distribuie prietenilor

Franța, prin jucătorii ei, unii foarte tineri și dedicați, prezintă o echipă sudată, atletică, știindu-și bine ținta, așa cum cântă cu însuflețire imnul francez, ceea ce alte naționale n-au făcut, nici de ochii lumii, cu imnul țării lor. Credința în patrie dă aripi jucătorilor adevărați, cei deveniți mercenari la cluburi plecând iute acasă, eliminați de echipele care au crezut cu însuflețire în drapelul patriei lor.

AMPress