Furtună, COD ROȘU,  după CEx-ul PSD: Numărul greilor anti-Dragnea crește. Îi va exclude pe toți?

Mihai Tudose, fost premier PSD, dat afară de Dragnea din motive de Carmen Dan, pe care a vrut s-o schimbe, găsește îndreptățită atitudinea Gabrielei Firea:
„Nu este permis ca forţele de ordine, prin folosirea forţei, să înţelegem bătaie cu tonfa după ceafă. Şi aici mă opresc cu divagaţiile fiindcă este o anchetă penală în curs şi aşteptăm rezultatele. Doamna prefect spune ceva, doamna ministru de Interne spune altceva. Procurorul va compara şi va spune”, a declarat Mihai Tudose, după ședința CEx de la Neptun. El crede că partidul are problema serioase și trăiește „un moment de inflexiune”.

Ecaterina Andronescu, după cunoscuta epistolă în care partidul suferă din motive de Dragnea, a revenit cu declarații în care ceea ce s-a petrecut în 10 august nu e ceva peste care partidul poate trece:
„Evenimentul din 10 august, după părerea mea, trebuie tratat cu toată responsabilitatea, iar ancheta care a pornit trebuie să se desfăşoare cu celeritate pentru că poate răspunsul la această anchetă va reprezenta punctul de reconciliere. Trebuie să recunoaştem, trebuie să ştim cine au fost vinovaţii, trebuie să plătească, dacă sunt vinovaţi”.

Nemulțumiți de Liviu Dragnea care ”taie și spânzură în partid” sunt și alții, pe fondul în care liderul PSD își netezește drumul spre candidatura la Cotroceni. Cel mai tare el se teme de Firea careia intenționează să-i ia conducerea PSD la Capitală și apoi susținerea politică. Numai că numărul adversarilor lui Dragnea se îngroașă și soluția excluderii lor de partid – a se vedea rețete utilizată cu Victor Ponta nu pare să mai fie valabilă, spun surse din rândul social democraților.
D. Dumitru, AMPress