AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Gabriela Firea, ”proiect ambițios” pentru sectorul cultural din Capitală: ”’Micul Paris’ trebuie să renască”

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a declarat că are „un proiect ambițios” în domeniul Culturii, care include Arena Polivalentă, un teatru nou pentru copii și adolescenți, modernizarea Circului Metropolitan, o nouă Sală de Concerte și susținerea financiară a artiștilor independenți.

Aceasta a reproșat actualei administrații a Capitalei că a ignorat complet acest domeniu și că a tăiat din bugete, fapt ce a dus la anularea multor spectacole și aproape la închiderea centrelor culturale.

„ “Micul Paris” trebuie să renască. Capitala are nevoie de cultură, în toate formele ei: teatre, muzee, săli de spectacole, artiști independenți și multe altele. Elevii și studenții să poată merge gratuit la muzeele Municipalității.

În ultimii patru ani, Cultura a fost cu adevărat o “Cenușăreasă”. S-au tăiat bugetele, s-au anulat spectacolele și aproape s-au închis centre culturale. Un adevărat asalt împotriva artei. Nu mai vorbim că nici până acum posturile directorilor de teatre nu au fost scoase la concurs și s-au depășit toate termenele legale.

În domeniul Culturii, am în vedere un proiect ambițios. În primul rând, finalizăm construcția Arenei Polivalente – o sală multifuncțională cu capacitate de 20.000 de locuri, unde se pot organiza atât evenimente culturale cu public numeros, cât și competiții sportive de talie europeană.

De asemenea, ar fi foarte important pentru Capitala României în care se află cele mai multe teatre, care intră periodic în reparații și modernizări, să existe un Teatru Temporar – pentru relocarea spectacolelor pe durata lucrărilor de reabilitare.

Mă voi implica în susținerea financiară a artiștilor independenți și a teatrelor independente pentru a da o șansă de afirmare unei noi generații de aur a teatrului românesc.
Cred de asemenea că e nevoie de un nou teatru de copii, dar și pentru adolescenți, de modernizarea Circului Metropolitan și de o nouă Sală de Concerte – Filarmonică.

Ca în marile capitale europene, voi susține accesul gratuit al elevilor și studenților la muzee.

Toate acestea pot contribui, alături de multe alte programe și activități, la promovarea culturală și turistică a Bucureștiului”, a transmis Gabriela Firea, pe Facebook, potrivit b1tv.ro.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!