Gabriela Firea şi Rareş Bogdan, ziarişti ajunși politicieni, la cuțite. Pe ce se bat oare?

Gabriela Firea a spus că depune ”plângere pe numele cetățeanului Bogdan Rareș”, după ce europarlamentarul PNL și-a exprimat dezacordul pentru un ”guvern de uniune națională”, argumentând că ”nu guvernăm cu cei care au atacat statul de drept și au periclitat parteneriatele noastre vitale cu Uniunea Europeană și SUA și care până la această ora nu au recunoscut că au greșit”. Rareș Bogdan a subliniat că PNL nu este dispus să stea alături de Oprișan, Codrin, Buzatu, Bădălău, Stănescu, Firea, Olguța, Budai, Nicolicea, Iordache, Arsene.

„Depun plângere pe numele cetățeanului Bogdan Rareș. Să vină în fața instanței cu dovadă că eu am periclitat parteneriatele strategice cu UE și SUA și că am furat, așa cum a declarat azi. Să aducă dovezi palpabile, nu vorbe. La o declarație atât de gravă, trebuie că are și dovezi. Și nu ține în justiție dacă iese vreo colegă de partid să spună că a fost metaforă sau pamflet”, susține Firea, potrivit Mediafax.

Rareș Bogdan și-a exprimat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, dezacordul privind propunerea de înfăptuire a unui „guvern de uniune națională”, înaintată de Marcel Ciolacu, afirmând că PSD se axează exclusiv pe „gestionarea sărăciei”.

Distribuie prietenilor

„Nu guvernăm cu hoții. Cu cei care și-au bătut joc de banul public, care au jefuit bugetele statului și au promovat oameni în guvernare exclusiv pe baza de carnet de partid și pile, oameni incompetenti, aculturali, lipsiți de profesionalism” a mai spus Bogdan, conform sursei citate.

Miza, conform analiștilor, este chiar Primăria Capitalei, iar unele surse confirmă că cei doi foști ziariști, ajunși sus rapid în ierarhia politică, ambii un fel de număr doi în partidele mari – PSD și PNL , se vor în funcția de edil șef la București și au început bătălia electorală.

C. Zamfir, AMPress