• Home
  • Știri
  • Gabriela Firea: Toate centrele de plasament din țară vor fi închise

Gabriela Firea: Toate centrele de plasament din țară vor fi închise

g firea 1

Toate centrele de plasament din țară vor fi închise în următorii doi ani, a declarat ministrul Familiei, Gabriela Firea, precizând că „toți copiii trebuie să crească într-o familie”.

„În următorii doi ani, închidem și ultimele 73 de centre de plasament care mai funcționează în România. Astfel, toți copiii aflați în grija statului vor crește în medii mai prietenoase. Nouă centre se desființează până la sfârșitul anului, 52 își vor închide porțile în 2023 și restul în 2024. Terminăm astfel închiderea celor peste 500 de centre de plasament care existau în țară, în urmă cu 20 de ani.
Mi-am asumat, încă de la preluarea mandatului de ministru al Familiei, un obiectiv pe cât de important, pe atât de ambițios: accelerarea procesului de închidere a centrelor de plasament din țară.
Toți copiii trebuie să crească într-o familie! Și în cazul celor aflați în grija statului, trebuie create condiții ca într-o familie, iar aceste condiții pot fi obținute doar în locuințele de tip familial, nu în centre mari de plasament”, a declarat Gabriela Firea, potrivit romaniatv.net.

Ministrul Familiei consideră că reintegrarea în familia naturală sau adopția sunt soluții mai bune decât a crește într-un centru de plasament.

Parteneri