• Home
  • Prima
  • Gelu Voican Voiculescu: ”O revoluție nu se dă în judecată”. Și totuși, eșalonul doi din PCR e la putere și azi

Gelu Voican Voiculescu: ”O revoluție nu se dă în judecată”. Și totuși, eșalonul doi din PCR e la putere și azi

gvv 1

Procurorul general al României, Augustin Lazăr a anunțat trimiterea în instanță a Dosarului Revoluției, prezentând totodată scuze poporului român pentru această întârziere de 28 de ani. El a explicat câte mii de file, de volume au fost adunate și studiate, fiind cel mai cuprinzător dosar probabil din istoria justiției române.

Alături de Ion Iliescu, trimis în judecată este și Gelu Voican Voiculescu, fost membru în conducerea FSN, vicepremier în prima formațiune guvernamentală de după 89, acuzat pentru crime împotriva umanității. El a răspuns în fața presei că e o lucrătură a lui Iohannis. Mai mult, ”O revoluție nu se dă în judecată”, a spus el.

În decembrie 89, cei mai mulți morți au fost înregistrați după fuga lui Ceaușescu, iar diversiunea ”teroriștilor care trag din toate pozițiile” a întreținut starea de tensiune în țară, pe fondul căreia, eșalonul doi din Partidul Comunist și fosta Securitate au preluat puterea, formând un partid care, conform multor opinii, conduce și azi destinele României.
D. Dumitru, AMPress

Parteneri