• Home
  • Prima
  • Geoană, despre cele două câştiguri ale României după vizita vicepreşedintelui SUA Kamala Harris

Geoană, despre cele două câştiguri ale României după vizita vicepreşedintelui SUA Kamala Harris

geoana 1

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geaonă a explicat vineri, pentru Antena 3, care sunt avantajele României după vizita efectuată de vicepreşedintele american Kamala Harris la Bucureşti.

„Este o reconfirmare a faptului că România alături de Polonia reprezintă două ancore strategice esenţiale pentru NATO. Al doilea mesaj este că această invazie barbară a Federației Ruse asupra unei ţări democratice şi a unor oameni nevinovaţi nu va rămâne fără consecințe.
Din punct de vedere militar şi strategic deciziile pe care le luăm în aceste zile vor fi de ranforsare semnificativă a prezenței NATO pe flancul estic inclusiv în România.
O prezență mai mare, mai robustă a prezenței NATO în România nu indică un risc iminent la adresa securității românești sau a alianței, ci reprezintă cea mai puternică arme de descurajare a unor eventuale tentații din partea Federaţiei Ruse de a merge dincolo de Ucraina.
Vreau ca lumea să înțeleagă acest mesaj: NATO este vigilent, este puternic.
NATO este o alianță defensivă. Vom continua să sprijinim Ucraina având grijă ca acest război, complet ilogic, sa nu escaladeze într-un război si mai mare intre NATO şi Federația Rusă. Cu cât vedem mai muşte trupe NATO în România cu atâta România este mai sigură şi mai bine apărată”, a spus Mircea Geoană, pentru sursa citată, potrivit romaniatv.net.

Parteneri