• Home
  • Știri
  • Geoană, despre o posibilă candidatură la prezidenţiale: Încă nu m-am hotărât. Am obligația să îmi fac datoria la NATO

Geoană, despre o posibilă candidatură la prezidenţiale: Încă nu m-am hotărât. Am obligația să îmi fac datoria la NATO

geoana

Sorin Grindeanu se arată convins că actualul adjunct al secretarului general al NATO, Mircea Geoană, „ar fi un candidat redutabil” la preşedinţia României, subliniind că este nevoie de o „discuţie în serioasă” în PSD dacă acesta poate candida cu susţinerea partidului.

Mircea Geoană a vorbit despre o eventuală candidatură la funcția de președinte al României în podcastul lui Mihai Morar. Întrebat dacă se gândește să se înscrie la următoarele alegeri, adjunctul secretarului general al NATO a declarat că viitorul său în politica românească este incert în momentul de față.

„Încă nu m-am hotărât ce fac după ce plec de aici și o spun la modul cel mai onest. Evident sunt măgulit de faptul că oamenii par să înceapă să aibă încredere sau ceea ce am făcut și ceea ce pot să fac. Am obligația să îmi fac datoria la NATO neperturbat de orice altceva, am o obligație față de o organizație mare, am avut o șansă să mă reinventez și cei care m-au ajutat mi-au dat o șansă și nu am voie să nu o respect până la sfârșit. A doua chestiune, nu știu pentru că condițiile pt o eventuală candidatură trebuie să fie cumulate din multe alte direcții și nu am niciun fel de interes și apetit în acest moment să mă apuc eu să îmi creez condițiile pentru așa ceva”, a explicat Mircea Geoană la podcastul lui Mihai Morar, potrivit romaniatv.net.

Mircea Geoană este de părere că aderarea noastră la NATO și la UE, ”la pachet”, este unul dintre cele mai importante momente din istoria națională.

”Cu toate că mai sunt unele lucruri de reglat, și de-o parte, și de alta”, a admis politicianul. ”Din punct de vedere simbolic, Ucraina trebuie să câștige. NATO nu merge în pețit la nimeni, nu mă duc să vând NATO nimănui! Vreți, vă calificați? Poftiți! Ucraina nu voia să intre în NATO până când au fost ocupate Crimeea și estul Donbass-ului. Opinia publică era 80 la sută pro-Rusia, acum este 95 la sută contra Rusiei. Fiind în NATO suntem protejați, fundația e stabilă pe care poți construi”, a declarat Geoană.

Parteneri