• Home
  • Știri
  • Geoană, despre posibilitatea ca Iohannis să preia şefia NATO: Nu noi alegem succesorii. Va fi un politician cu multă experienţă

Geoană, despre posibilitatea ca Iohannis să preia şefia NATO: Nu noi alegem succesorii. Va fi un politician cu multă experienţă

geoana 1

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat că nu poate da un răspuns cu privire la posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să preia şefia organizaţiei nord-atlantice, însă a spus că, în mod tradiţional, în această funcţie ajung politicieni cu foarte multă experienţă.

„Aliaţii vor decide când şi pe cine vor alege. Discuţiile au început. Dar nu este treaba noastră şi nu am să fac, cu atât mai puţin eu, comentarii cu privire la aceste posibile candidaturi. Sunt convins că vom alege un politician cu foarte multă experienţă. Cred că dacă este ceva care cred că putem spune de pe acum, fără să ştim, este că exemplul pe care l-am avut şi cu secretarul general Rasmussen, şi acum cu secretarul general Stoltenberg, este că am avut oameni cu foarte multă experienţă politică. Şi cred că aceste criterii, în principal de competenţă şi de experienţă politică, vor prevala în discuţiile de la NATO. Nu alegem noi succesorii noştri. Aliaţii aleg conducerea NATO”, a declarat Mircea Geoană într-o emisiune la Prima TV, potrivit digi24.ro.

Mircea Geoană a adăugat că nu a luat încă o decizie privind o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale din 2024.

„Am un job de făcut la NATO şi spun asta nu pentru a evita răspunsul. Nu este moral, nu este etic ca eu să fiu, într-un moment atât de important pentru NATO, pentru România, pentru alianţa noastră, altfel decât dedicat sută la sută jobului pe care îl am de făcut. Nu ar fi etic din partea mea să mă apuc să îmi fac mascat sau deschis campanie pentru nu ştiu ce altceva. Deci, când am spus că va veni momentul, va veni momentul când voi lua o decizie”, a spus Geoană.

Parteneri