• Home
  • Știri
  • Geoană, despre prezidențiale: Până când nu voi fi eliberat din actuala funcție, nu așteptați niciun anunț de la mine

Geoană, despre prezidențiale: Până când nu voi fi eliberat din actuala funcție, nu așteptați niciun anunț de la mine

geoana 1

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, al cărui nume este vehiculat în legătură cu o eventuală candidatură la următoarele alegeri prezidențiale, a evitat, sâmbătă, să confirme sau să infirme această ipoteză, explicând că funcția pe care o deține în prezent nu îi permite să se lanseze în astfel de comentarii.

„Atâta vreme cât sunt în această poziție foarte importantă la NATO, voi da sută la sută din atenția, energia și talentul meu acestei funcții. Este, cred, normal să te concentrezi pe munca importantă pe care o ai, pe încrederea pe care secretarul general mi-a dat-o și pe încrederea pe care națiunile aliate mi-au acordat-o. Acest lucru se va produce până în ultima zi a mandatului meu”, a arătat Mircea Geoană într-un interviu la Euronews România, potrivit digi24.ro.

„Deci nu așteptați de la mine nicio decizie, niciun anunț, până când voi fi eliberat din această funcție. Când voi fi eliberat din această funcție? Când decide secretarul general. (…) A doua zi după terminarea mandatului la NATO, (…) probabil că o să ne gândim la viitor. Dacă va fi un viitor într-o direcție, în alta, există un viitor în față, sunt extrem de mândru să reprezint Alianța la acest nivel, am învățat foarte multe, dar am obligația de loialitate și onestitate față de organizația care mi-a dat această șansă imensă și voi respecta scopul până în ultima secundă a mandatului meu. După aceea, discuțiile pot să meargă în orice altă direcție”, a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, Mircea Geoană își pregătește terenul pentru candidatura la alegerile prezidențiale, care sunt programate în 2024, dar care ar putea avea loc cu un an mai devreme, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va fi numit ca succesor al lui Jens Stoltenberg, actualul secretar general al NATO, și va accepta funcția înainte de terminarea actualului mandat la Cotroceni.

Parteneri