AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Geoană e convins că Rusia se va amesteca în alegerile din țara noastră

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri seară, la Digi24, că Rusia se va amesteca în alegerile care vor avea loc în țara noastră în acest an.

„Există o politică consecventă a Rusiei de interferare. Dacă au intervenit în alegerile din America să credem o secundă că vor rata o oportunitate să infleunțeze o direcție a unei țări NATO”, a spus Mircea Geoană, potrivit digi24.ro.

El a mai explicat că „România e o țară pivot pentru NATO” și că „rușii știu asta”.

„Sunt absolut convins că vor încerca. Noi lucrăm cu UE, cu G7, am discutat cu companiile mari de rețele sociale, și ei au o obligație. Trebuie să fim siguri că și acasă există instituții care își fac treaba, că există și încercarea de a stimula diverse nemulțumiri din societatea noastră. Trebuie să ne uităm și la starea economiei românești, există deficite masive, avem dificultăți de recrutare pentru Armata Română”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Geoană a mai afirmat că această perioadă este foarte complicată și că nu mai putem lăsa lucrurile lejer, fiind important să ne facem datoria din mai multe puncte de vedere, inclusiv economic și al armatei.

„Trebuie să ne uităm cu vigilență maximă la lucrurile pe care Rusia sau noi înșine ni le provocăm ca dificultăți interne”, a mai spus Mircea Geoană.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!