Geoană: Faptul că Rusia spune despre Deveselu că amenință interesele ei e neadevărat. Interesele României sunt protejate

NATO Deputy Secretary General Mircea Geoana

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a declarat luni, pentru B1 TV, că scutul de la Deveselu face parte din sistemul antirachetă al NATO cu rol strict defensiv. Geoană a insistat că sistemul de la Deveselu nu amenință interesele Rusiei, așa cum susține Moscova.

„Deveselu e o investiție bilaterală între SUA și România, dar face parte din sistemul antirachetă al NATO, împreună cu ceea ce avem în Spania, împreună cu ce investim acum în Polonia, cu elementele de natură maritimă.

Deveselu nu e un element izolat, ci face parte dintr-un concert de sisteme de apărare care se susțin unul cu celălalt

Faptul că Rusia spune și despre Deveselu că e o capacitate care amenință interesele Rusie e pur și simplu neadevărat. E o operațiune strict defensivă și care e destinată exclusiv spațiului extra-euroatatic.

Americanii, și rușii, și puterile nucleare au alt tip de dialog cu privire la elemente care sunt cu adevărat de un alt calibru. De aceea, interesele României sunt protejate”, a declarat Mircea Geoană, pentru B1 TV.