AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Geoană își anunță, indirect, o candidatură ca independent la prezidențiale printr-o carte și un plan pentru România

NATO Deputy Secretary General Mircea Geoana

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va lansa pe 24 noiembrie 2023, la Târgul Gaudeamus, o carte intitulată “Bătălia pentru Viitorul României”. Digi24.ro a consultat un fragment al acestei cărți care se anunță ca un manifest politic pentru alegerile prezidențiale de la finalul anului 2024.

Mircea Geoană sugerează că va fi un candidat independent, susținut de o platformă civică înființată de curând și care se numește Proiectul România 2030.

Mircea Geoană – candidat independent la alegerile prezidențiale din 2023. Această ipoteză se subînțelege din textul cărții “Bătălia pentru Viitorul României – Gândurile unui român la vârful NATO”, carte care va fi lansată zilele viitoare la Gaudeamus.

“România se află într-un moment mai periculos decât alte naţiuni, în plin cerc vicios al neputinţelor şi al corupţiei de acasă faţă de diferenţele de nivel economic şi de calitate a serviciilor publice din Occident. Nici un lider politic şi nici un factor de influenţă economică sau culturală nu au ştiut sau nu au putut să scoată România din acest cerc vicios”, afirmă Mircea Geoană în cartea sa.

El spune că “toţi preşedinţii postdecembrişti au continuat să reprezinte şi să depindă de partidele pe care le conduseseră până la data depunerii jurământului” și că “preşedinţii de până acum nu au reuşit să unească naţiunea în jurul unor obiective interne şi externe importante”.

Ipoteza candidaturii lui Geoană ca independent reiese și dintr-un fragment din cartea sa, acolo unde se compară cu președintele Cehiei. “Exemplul recent al preşedintelui Cehiei (un fost comandant al Comitetului Militar al NATO) este concludent. A candidat ca independent, preferabil cu susținere politică, însă cu capacitatea de a propune și, la nevoie, impune o agendă care să transcende interesele înguste de partid. A câştigat susținut, iar nu dependent de partide”.

Continuarea aici

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!