• Home
  • Prima
  • Geoană: „Nu vom renunța să ne apărăm reciproc. Am cerut Rusiei să detensioneze imediat situația”

Geoană: „Nu vom renunța să ne apărăm reciproc. Am cerut Rusiei să detensioneze imediat situația”

geoana

„Există diferențe semnificative între aliații din NATO și Federația Rusă privind problemele de securitate din Europa”, a spus miercuri secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, după reuniunea consiliului NATO cu Rusia la Bruxelles privind detensionarea situației de la granița Ucrainei.

„Nu am avut o discuție ușoară, peste patru ore de discuții”, a spus Geoană care a subliniat direcțiile unde Alianța Nord Atlantică nu este dispusă să cedeze și a pus pe masă câteva subiecte unde s-ar putea cădea de acord.

„Diferențele noastre nu vor fi ușor de rezolvat. Dar este semn pozitiv că ne-am angajat în mod real într-un dialog pe subiecte de fond”, a spus Mircea Geoană, conform HotNews.ro.

Potrivit lui Geoană, la discuțiile de miercuri Rusia a reiterat propunerile sale pe care le-a făcut publice în luna decembrie, drept condiții pentru deescaladarea situației din estul continentului, acolo unde masarea de trupe și tehnică militară din partea Federației Ruse a conturat amenințarea unei invazii a Ucrainei.

În decembrie Rusia, printre altele, a cerut ca NATO să nu se mai extindă și să nu mai accepte noi membri, dar și să-și retragă trupele aliate la nivelul în care era alianța în anul 1997, în principal să se retragă practic din statele care au aderat ulterior acestei date, inclusiv din România.

Mai mult aici

Parteneri