• Home
  • Știri
  • Geoană: România are nevoie de un salt istoric care să rupă blestemul stagnării și al amânării

Geoană: România are nevoie de un salt istoric care să rupă blestemul stagnării și al amânării

geoana 1

Mircea Geoană a vorbit într-un discurs susținut la Cluj-Napoca despre criza inegalităților de dezvoltare din România și transformarea creșterii economice în bunăstare socială. Secretarul general adjunct al NATO este de părere că România are nevoie de un salt istoric care „să rupă blestemul stagnării și al amânării”.

„La un recent discurs la Academia de Științe Economice am descris pe larg nevoia unui salt istoric de dezvoltare pentru tara noastră, de primenire a Proiectului Național. Am propus 5 obiective naționale care să fi negociate și asumate de toți actorii relevanți din societate, dincolo de ciclurile și de liderii politici ai momentului”, spune Mircea Geoană în discursul postat pe canalul său de Youtube, potrivit b1tv.ro.

„Poate cel mai important aspect este o problemă veche, mereu ignorată și niciodată rezolvată, care stă ca un pumnal în inima națiunii, ne otrăvește prezentul și ne amenință viitorul. Ne oprește să ne atingem potențialul, care face ca tinerii sa plece pe capete din tară și ii condamna pe cei vârstnici să moară cu zile. Este vorba despre nedreptate…. Dacă pentru riscuri extern există NATO, pentru șubrezirea din interior nu exista un articol 5 prin care aliații să vină în ajutor în caz de nevoie„, explică reprezentatul NATO.

Mai mult aici

Parteneri