• Home
  • Știri
  • Geoană spune că amenințarea lui Putin cu nucleara e „intimidare psihologică” mai mult decât un „plan real”

Geoană spune că amenințarea lui Putin cu nucleara e „intimidare psihologică” mai mult decât un „plan real”

geoana

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susține că amenințările Rusiei cu armele nucleare sunt mai degrabă o încercare de intimidare psihologică decât un plan real. Reacția vine după ce președintele Vladimir Putin a amenințat Occidentul, în discursul său către națiune, afirmând că forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt pregătite și capabile să lovească țările NATO.

Cu toate acestea, Geoană a spus joi, într-un interviu pentru El Pais, că nu vede nicio amenințare iminentă a Rusiei de a folosi aceste arme.

Întrebat ce crede despre amenințările președintelui Vladimir Putin privind cu un atac nuclear, Geoană a spus: „Am văzut amenințări nucleare din partea liderilor ruși cel puțin de la începutul războiului de acum doi ani. Acestea reprezintă o mare iresponsabilitate pentru o superputere nucleară precum Rusia, care are obligația de a acționa cu moderație. Face parte din arsenalul lor de intimidare și presiune psihologică”.

Geoană spune că nu există o amenințare iminentă a Rusiei de a folosi armele nucleare. „Este un discurs care aprofundează logica intimidării psihologice mai mult decât intențiile reale. Nu vedem nicio amenințare iminentă a Rusiei de a folosi aceste arme. Dar aceste declarații sunt în sine foarte periculoase, pentru că erodează încrederea. Rusia cunoaște consecințele unui astfel de pas. Este modul său grandilocvent de a ataca Occidentul, cum ar fi atunci când descrie războiul pe care l-a declanșat în Ucraina drept un război al civilizațiilor sau când susține că Occidentul încearcă să distrugă Rusia, ceea ce este total absurd”, susține el, potrivit digi24.ro.

Parteneri