George Soros, la Davos, profeţie sumbră: Omenirea, la mâna puterilor malefice din spatele reţelelor de socializare

 

Investitorul american George Soros s-a folosit joi de discursul său în faţa liderilor mondiali reuniţi la Davos pentru a critica reţelele de socializare.
Reţelele de socializare stimulează „în mod deliberat dependenţa de serviciile pe care le oferă”, a spus el la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia.

„Companiile de social media influenţează oamenii să renunţe la autonomie. Puterea de a modela atenţia oamenilor este tot mai mult concentrată în mâinile câtorva companii”, a adăugat Soros.

Distribuie prietenilor

„Însă la orizont se întrevede o perspectivă şi mai alarmantă. Ar putea exista o alianţă între statele autoritare şi aceste monopoluri IT uriaşe şi pline de date, care ar aduce laolaltă sisteme incipiente de supraveghere corporatistă şi un deja dezvoltat sistem de supraveghere susţinut de stat”, a mai declarat Soros.

„Asta ar putea duce la o reţea de control totalitar la care nici măcar Aldous Huxley sau George Orwell nu s-ar fi putut gândi”, a adăugat el.

Soros a spus că astfel de ‘alianţe teribile’ cel mai probabil se vor întâmpla prima dată în Rusia şi China.

Investitorul originar din Ungaria l-a acuzat de asemenea pe preşedintele american Donald Trump că încearcă să conducă SUA ca o afacere ‘de tip mafia’.

Soros a mai spus că actualul preşedinte american şi liderul nord coreean pot declanşa un război care să pulverizeze planeta. „Ambii par dispuşi să rişte un război nuclear pentru a se menţine la putere”, a adăugat Soros, conform Agerpres.

În aceste zile, scriitorul român Sorin Oprea, poliţist specializat la FBI, director al Agenţiei Naţionale Antidrog, a scos pe piaţă un roman cu titlul „Noaptea sufletelor”, care abordează, cu mijloace literare, exact acest subiect: lumea care poate deveni prizoniera unui grup malefic restrâns, utilizând forţa diabolică a sistemelor IT. La întâlnirea de la Ploieşti, scriitorul a declarat pentru AMPress că, din păcate, cartea lui nu e imaginaţie scriitoricească, ci o realitatea pe care omenirea o are de înfruntat, scrisă, fireşte, cu mijloace literare.