Germania a dat start vaccinării. Prima persoană, o femeie de 101 ani

Edith Kwoizalla, în vârstă de 101 ani, este prima persoană din Germania căreia i s-a administrat vaccinul. Edith locuieşte într-un azil pentru vârstnici şi a fost vaccinată cu o zi înainte de începerea oficială a campaniei de vaccinare în această ţară, relatează dpa şi EFE, citate de Agerpres.

Potrivit martorilor la eveniment, Edith Kwoizalla a primit vaccinul cu calm şi chiar zâmbind din spatele măştii de protecţie pe care o purta.

Persoanele cu vârste peste 80 de ani, precum şi angajaţii din sistemul medical şi de îngrijiri vor fi imunizate primele, fiind considerate mai expuse, transmite presa internațională. Oficial, Germania începe vaccinarea astăzi, duminică. Și alte țări europene dau start vaccinării, pe fondul alarmant că un virus dintr-o tulpină înrudită cu cel care a dat lumea peste cap, se propagă de trei ori mai repede. El nu produce mai mult rău decât primul, care a făcut neîncăpătoare spitalele lumii. La fel, înseamnă tot rău. Vaccinul pare a avea aceleași efecte ca și asupra primului, asigurând imunizarea persoanei vaccinate, cel puțin pentru o perioadă de timp.

Distribuie prietenilor

Mădălina Stoica, AMPress