• Home
  • Prima
  • Germania, cel mai mare partener comercial al României, intră în criză. Nici Franţa, al treilea partener al nostru, nu…

Germania, cel mai mare partener comercial al României, intră în criză. Nici Franţa, al treilea partener al nostru, nu…

zf.ro 1

Economia Germaniei suferă cea mai periculoasă încetinire în aproape şapte ani, pe măsură ce scăderea producţiei industriale se adânceşte şi creşte presiunea asupra guvernului pentru a impulsiona economia prin stimulente fiscale, scrie Blomberg.

Germania este cel mai mare partener comercial al României, însumând aproape un sfert din totalul exporturilor de bunuri din România.

Activitatea din fabricile nemţeşti s-a redus în septembrie la cel mai rapid ritm de un deceniu încoace şi creşterea serviciilor s-a temperat, potrivit unui raport lunar.

Potrivit estimărilor managerilor din industria nemţească, aceasta va continua să scadă  în 2020, după o scădere similară în 2019.

Corelate cu tensiunilor comerciale, provocările pentru industria auto şi Brexit ameninţă să împingă Germania în recesiune după ce economia s-a contractat în trimestrul al doilea.

Ultimele rapoarte au arătat şi semne de slăbiciune a economiei în Franţa, al treilea cel mai mare partener comercial al României. Pentru zona euro în ansamblu, activitatea de producţie s-a redus pentru a opta lună – în cea mai mare parte din cauza slăbiciunii germane – în timp ce creşterea serviciilor s-a temperat, mai notează Bloomberg.

Cancelarul german Angela Merkel a promis vineri că va rămâne la o politică de cheltuieli cu deficit zero, chiar dacă administraţia sa a anunţat un pachet de 54 mld. euro menit să contribuie la atingerea obiectivelor climatice.

Norii negri se întins pe toată Europa, iar România nu se va simţi nici ea bine, notează specialiştii.

Citeşte mai mult pe ZF.ro

Parteneri