• Home
  • Știri
  • Germania îi transmite lui Stoltenberg că nu susține aderarea Ucrainei la NATO

Germania îi transmite lui Stoltenberg că nu susține aderarea Ucrainei la NATO

st 1

Germania spune că nu este momentul potrivit pentru a discuta despre intrarea Ucrainei în NATO. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că nu este momentul potrivit pentru ca alianța militară NATO să decidă asupra aderării Ucrainei.

Mesajul transmis de Germania:

„Ușa este deschisă, dar nu este momentul să decidem asta acum”, a spus Pistorius într-un talk show de joi seară, adăugând că opțiunea nu poate fi discutată serios în contextul în care războiul este încă în desfășurare, scrie dw.com, potrivit b1tv.ro.

MAE: Atenționare de călătorie pentru românii din Germania / Transportul feroviar ar putea fi oprit
EXTERNE – 20 APR, 22:16
MAE: Atenționare de călătorie pentru românii din Germania / Transportul feroviar ar putea fi oprit
Ministrul a spus că NATO trebuie să cântărească „cu atenție” orice pas către includerea Ucrainei în alianță. „Trebuie să te decizi cu capul limpede”, a spus el.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că membrii NATO au fost de acord că Ucraina ar trebui, în cele din urmă, să se alăture alianței.

Vorbind înaintea reuniunii grupului de contact al apărării al Ucrainei la baza aeriană Ramstein din Germania, el a spus că principalul obiectiv este să se asigure că țara se poate apăra împotriva Rusiei.

Guvernul Germaniei a transmis vineri, ca reacţie la afirmaţiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, că, deocamdată, nu a decis să susţină eventuala admitere a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică.

Continuarea aici

Parteneri