AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Gheorghiță, despre tânărul mort la 48 de ore după rapel: Sunt pacienți extrem de fragili. Este necesar un triaj medical corect

După ce un tânăr din Vaslui, care făcea dializă, a murit la 48 de ore după rapelul cu Pfizer, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a atras atenția că pacienții cu boli renale, care, de regulă, suferă și de alte afecțiuni medicale, au nevoie de un triaj medical riguros la vaccinare.

Întrebat de reporterul TVR dacă are în vedere precauții speciale pentru persoanele care fac dializă, Valeriu Gheorghiță a declarat că acești pacienți fac parte din categoria cea mai vulnerabilă, pentru că peste boala renală, de regulă, se adaugă și alte afecțiuni.

”Sunt pacienți extrem de fragili. Este necesar un triaj medical corect la momentul vaccinării, atât pentru prima, cât și pentru a doua doză, o supraveghere de 15 minute, cum se recomandă. De asemenea, e necesar ca pacienții să își ia tratamentul. Am observat că de obicei pacienții nu sunt foarte compleanți cu tratamentul, există o amânare a tratamentului”, a spus el, potrivit stiri.tvr.ro.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!