Gheorghiță: Diferența dintre viață și moarte ține foarte mult și de responsabilitatea individuală. Să respectăm regulile în perioada sărbătorilor

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat vineri seara, într-o Ediție Specială la TVR, că este important ca fiecare să fie responsabil să respecte regulile pandemice în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Ține foarte mult de comportamentul fiecărei persoane și tot ceea ce am parcurs împreună până la momentul actual ne dovedește că diferența dintre viață și moarte, diferența dintre a fi infectat, a fi expus la infecție și rezultatul final ține foarte mult și de conduita personală, și de responsabilitatea individuală, dar și colectivă. Or, din acest punct de vedere, chiar dacă sunt prevederi care relaxează condițiile care impuneau purtarea măștii de protecție, acest lucru nu înseamnă că trebuie să fim neglijenți, acest lucru nu înseamnă că nu mai trebuie să respectăm regulile. Cred că trebuie să contribuim la acest efort colectiv al întregii societăți și să nu neglijăm toate aceste reguli, în sensul în care protecția individuală trebuie să fie cât mai ridicată și, suplimentar, e foarte important ca în această perioadă liniștită și care se ameliorează din punct de vedere epidemiologic, să mergem să ne vaccinăm pentru că este măsura prin care noi ne putem feri de riscul unor forme grave de îmbolnăvire”, a spus Gheorghiță, potrivit stiri.tvr.ro.