• Home
  • Prima
  • Gheorghiță: Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri este cât se poate de clară. Foarte probabil, varianta Delta va deveni dominantă

Gheorghiță: Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri este cât se poate de clară. Foarte probabil, varianta Delta va deveni dominantă

gheorghita

Perspectiva unui nou val COVID este cât se poate de clară, iar foarte probabil varianta Delta – care a alimentat al doilea val devastator din India și care este cea mai infecțioasă descoperită până acum – va deveni dominantă, susține coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, potrivit hotnews.ro.

El spune că va fi făcut un plan, cu desfășurător concret, astfel încât fiecare centru de vaccinare să aibă și echipe mobile care într-o lună, o lună și jumătate să ajungă în toate cele peste 2.800 de comune din România, în încercarea de a-i convinge pe oameni să se vaccineze anti-COVID.

Potrivit medicului militar, la finalul săptămânii va exista o situație centralizată din fiecare județ, iar fiecare centru de vaccinare va trebui să aibă echipe mobile de vaccinare care să meargă zilnic în satele și comunele din România.

„Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună şi jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte pentru că perspectiva unui noi val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară şi foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă şi din acest punct de vedere este important să asigurăm accesul la vaccinare a tuturor oamenilor care evident îşi doresc să se vaccineze”, a spus Valeriu Gheorghiță marți, într-o conferinţă de presă.

Parteneri