Ginecologie – când și de ce trebuie să mergem la o consultație?

ginecologie candsidecetrebuiesamergemlaoconsultatie

O ecografie, indiferent de tipul acesteia, prezintă nenumărate avantaje. Dacă cauți servicii ginecologie Cluj cu siguranță ți se va recomanda și o ecografie. Este una din cele mai rapide metode de diagnostic, rezultatul se eliberează pe loc. Trebuie să știi că în Cluj găsești servicii medicale de calitate, inclusiv dermatologie cluj.

Care este rolul unui ginecolog?

Ginecologul este specialist în aparatul genital feminin, a sânilor și afecțiunilor asociate. Acesta ar trebui consultat pentru supravegherea evoluției sarcinii sau alte probleme din domeniul obstretică ginecologie.

Când ar trebui să consulți un ginecolog?

Prima consultație are cel mai adesea loc atunci când debutează viața sexuală, în vederea recomandării unei metode contraceptive. Apoi, minim o data pe an o consultație ar trebui să aibă loc. Dincolo de asta, pacientele ar trebui să consulte medicul ginecolog în cazul unei menstruații dureroase, dureri pelvine, dureri de sâni, menstruație sau orice altă situație anormală. Ginecologul este în egală măsură un interlocutor privilegiat în cadrul sarcinii dar și în momentul menopauzei.

Cum se derulează o consultație?

Consultația în cabinetul unui medic ginecolog se derulează în cea mai mare încredere, având loc în primul și în primul rând o discuție în legătură cu motivul consultației. Medicul ginecolog va pune întrebările necesare pacientei care vor conduce în cele din urmă la un examen explicat în detaliu pacientei pentru ca acesta din urmă să înțeleagă importanța unui astfel de examen.

În cadrul examenului clinic, ginecologul  va dori să te cunoască: va dori să afle anumite detalii despre istoricul medical, care sunt motivele pentru care ai venit la acest consult. Chiar dacă subiectele discutate sunt delicate, este extrem de important să fii sinceră în cadrul consultației, să i te destăinui ca unei prietene bune. Uneori și detaliile au relevanță, medicul se poate orienta uneori doar în urma acestei discuții asupra diagnosticului. Trebuie să reții că orice îi vei spune medicului va rămâne strict confidențial.

Examinarea propriu-zisă

Pentru a te simți cât mai bine cu putință în timpul examenului ginecologic, cel mai bine este să ai vezica golită. Examenul ginecologic este alcătuit din trei părți: examinarea organelor genitale, examinarea vaginului și a colului uterin cu ajutorul speculului și examinarea organelor genitale cu ajutorul mâinilor. Examinarea fizică nu ar trebui să fie dureroasă însă dacă este trebuie să îi spui imediat medicului deoarece acest lucuru ar putea indica prezența unei patologii.

Parteneri