Giorgiana Radu: Primăvară cu poezie, la Mizil

Vineri, la Liceul Teoretic “Grigore Tocilescu” din Mizil, Ziua Femeii a prins contur prin versurile poetului Lucian Avramescu, rostite de elevi şi de însuşi autorul prahovean.

La iniţiativa profesoarelor Aura Elena Eftimie, Christa Carla Frățiman, Valentina Cernat, Gutu Adela şi bibliotecarei Albeanu Daniela, în ziua de 8 martie au dominat metafora, poezia, scriitorul, existenţe din ce în ce mai rare în peisajul cotidian.

Elevi talentaţi au portretizat cariera amplă scriitoricească a poetului şi, emoţionaţi de prezenţa autorului, au recitat versuri devenite cântece. Un adolescent a completat sărbătoarea de la Mizil printr-un moment de vioară, apreciat de auditoriu şi de poet, care i-a urat tânărului să ajungă pe marile scene ale lumii.

Lucian Avramescu a întregit primăvara din oraşul de peste deal de Sângeru, localitatea sa natală , împărtăşind întâmplări din viaţa de jurnalist şi om al scrisului, răspunzând întrebărilor venite din partea celor prezenţi şi recitând “Bună seara, iubito”, singura poezie pe care o ştie din miile pe care le-a scris, aşa cum el însuşi mărturiseşte.

Din volumul “Cartea fără nume”, autorul a citit, în premieră, primul tablou din prima piesă de teatru pe care a scris-o, “Să nu furi niciodată o mireasă”, moment în care, din sală, s-au auzit note ale amuzamentului.

Întâlnirea de 8 martie, la Liceul Teoretic din Mizil, a fost de bun augur. Şi, pentru a aşeza acest moment peste timp, inimoşii profesori l-au “însărcinat” pe poetul iubirii să planteze două magnolii în grădina liceului, spre înflorirea an de an a spiritului creator.