AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Gorghiu: PNL așteaptă propunerea PSD pentru portofoliul Apărării. Avem nevoie rapid de un ministru competent și profesionist

 

Liderii coaliției au discutat, marți seară, la Vila Lac, despre portofoliul lăsat liber la Ministerul Apărării. Au fost discuții și despre posibile schimburi de ministere, însă potrivit surselor TVR INFO, până acum nu s-a ajuns la nicio înțelegere. Reprezentanții PSD și-ar dori ca la Apărare să rămână Nicolae Ciucă ministru interimat cât mai mult timp.

“Partidul Național Liberal așteaptă propunerea pe care PSD o are de făcut pentru portofoliul Apărării. Chiar astăzi, primele șapte puncte de pe ordinea de zi a Biroului Permanent Reunit – puncte care vor fi înaintate Plenului – sunt legate de portofoliul Ministerului Apărării. Vorbim despre armată, investiții, înzestrare, despre achiziții noi în domeniul Apărării. Ca atare, avem nevoie rapid de un ministru competent și profesionist. PNL respectă protocolul. Acest portofoliu este la PSD și ne dorim să vedem propunerea cât mai repede. Nu s-a discutat despre niciun fel de schimbare a acestui portofoliu cu alt portofoliu de la PNL. Nu cred că așa trebuie făcute discuțiile”, a precizat Alina Gorghiu, potrivit stiri.tvr.ro.

Întrebată ce se va întâmpla dacă social-democrații nu vor face o nominalizare, pentru că își doresc ca premierul Nicolae Ciucă să asigure interimatul cât mai mult timp, Alina Gorghiu a afirmat că I s-ar părea “nepotrivit”:

“Vă mărturisesc onest că mi s-ar părea nepotrivit să amâni până la 30 de zile numirea unui ministru la Apărare. Noi (PNL – n.red.), când s-a vacantat portofoliul de la Educație, în 48 de ore aveam un ministru nou.(…) Cred că orice partid responsabil și serios care are o rezervă de cadre relevantă vine cu propunerea și sunt convinsă că cei din PSD vor veni cu această propunere cât se poate de repede, pentru că am văzut cât de important este acest minister în această perioadă”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!