AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Gorghiu: PNL nu are un scenariu predeterminat în privinţa comasării alegerilor

PNL nu are un “scenariu predeterminat” în privinţa comasării alegerilor, discuţiile pe acest subiect sunt “deschise” şi nu există niciun fel de “opţiune dominantă” în acest sens, a declarat marţi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

“Fac precizarea, înainte de a vă da toate argumentele pe care le am avut în vedere atunci când am propus comasarea alegerilor, fac precizarea că nu avem un anume scenariu predeterminat şi că toate discuţiile sunt deschise Deci nu există niciun fel de opţiune dominantă, dacă se suprapun localele cu parlamentarele parlamentare peste prezidenţiale. Important este să avem ca punct de pornire toate argumentele favorabile ideii de comasare, ca ulterior să putem să vedem care scenariul este cel mai bun, pentru a oferi României acel an de care are nevoie, fără blocaj, fără haos, fără stagnare”, a precizat Gorghiu, potrivit Agerpres.

Ea a făcut această precizare în contextul unei întrebări privind modul cum comentează afirmaţia liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a precizat public că nu susţine comasarea alegerilor din 2024.

Gorghiu a adăugat că PNL îşi doreşte cât mai puţine etape de campanie electorală anul viitor, pentru a se concentra mai mult pe economie şi pe predictibilitate şi nu pe blocarea anului 2024, a precizat că acest lucru ţine de decizia partenerilor de coaliţie, menţionând şi o serie de sondaje ale liberalilor, din care rezultă că majoritatea românilor îşi doresc alegeri comasate.

“Intenţia PNL este aceea de a nu se concentra în 2024 pe bătălii politice şi ne dorim să fie un an cât mai uşor, astfel încât economia să meargă pe un curs normal şi să avem predictibilitate, dacă ne dorim ca etapele acestea de campanie electorală să fie cât mai puţine şi nu să blocăm anul 2024. Vom vedea care va fi decizia partenerilor. Ce pot să vă spun este aşa, că din sondajele de opinie pe care PNL le a făcut două treimi dintre români îşi doresc comasarea alegerilor. De asemenea, dacă vreţi exact procentul, vă spun că românii, într un procent de 67%, conform ultimului sondaj pe care l-am făcut, sunt favorabili comasării alegerilor în anul 2024 şi, de asemenea, tot din sondaje, aproximativ 70% dintre cetăţeni spun că nu ar fi confuzaţi, de exemplu, dacă ar avea de votat pe cele şase buletine de vot. Acesta este motivul pentru care dorim în 2024 comasarea alegerilor, pentru că ne dorim ca electoratul să fie într-o proporţie cât mai mare prezent la urne şi să nu scadă pentru finalul anului interesul acestuia (…). După ce se va epuiza subiectul deficitului bugetar şi al cheltuielilor care trebuie justificate de către Guvern, astfel încât să ne încadrăm în ţinta unui deficit bugetar angajată de Guvern, sigur şi subiectul comasării alegerilor va fi în coaliţie discutat”, a punctat Gorghiu.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!