• Home
  • Știri
  • Gorghiu: România a bifat de mult timp criteriile tehnice pentru a fi în Schengen. Este o obligaţie a partenerilor europeni de a ne acorda acest drept

Gorghiu: România a bifat de mult timp criteriile tehnice pentru a fi în Schengen. Este o obligaţie a partenerilor europeni de a ne acorda acest drept

alina gorghiu 4

România a bifat de mult timp criteriile tehnice pentru a fi în Schengen, a declarat, luni, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

„De foarte mult timp, România a bifat criteriile tehnice pentru a fi în Schengen. Din păcate, anumite restricţii de ordin politic ne-au împiedicat să fim acolo. Este, într-adevăr, un efort colectiv extraordinar de mare derulat în ultima perioadă de toate forţele politice democratice din România. De la nivelul Preşedinţiei şi Guvernului la nivel de diplomaţie parlamentară, subiectul Schengen a fost pe buzele tuturor”, a afirmat Gorghiu, la Senat, potrivit Agerpres.

Ea şi-a exprimat speranţa formalizării intrării României în spaţiul Schengen.

„Sunt optimistă că soluţia cu privire la România şi Bulgaria va fi cea pe care o merităm şi anume formalizarea intrării României în spaţiul Schengen, care este nu doar un drept al nostru, este şi o obligaţie a partenerilor noştri europeni de a ne acorda acest drept. Repet, România a bifat tot ce era de bifat pentru a nu exista niciun fel de rezervă din partea nimănui. Este un exerciţiu foarte bun că toate partidele politice democratice din România şi-au dat mâna într-un efort fără precedent astfel încât să reuşim acest lucru, care este considerat un proiect strategic pentru România”, a adăugat Alina Gorghiu.

Parteneri