AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Gorghiu: Sărbătorirea unor evenimente ale istoriei arată cât de important este ca oamenii politici să îşi asume cu maturitate deciziile necesare pentru ca ţara să meargă în direcţia sănătoasă

 

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a transmis marţi un mesaj, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române. „Sărbătorirea unor evenimente frumoase ale istoriei ne arată, de fiecare dată, cât de important este ca oamenii politici să îşi asume cu maturitate deciziile necesare, chiar dificile, pentru ca ţara să meargă în direcţia sănătoasă”, spune Gorghiu.

”Istoria unei naţiuni se construieşte an de an, zi de zi, cu participarea tuturor, de la cel mai important om în stat, până la cel mai obişnuit cetăţean al său. Însă există acele momente cu adevărat definitorii pentru cursul istoriei. Iar 24 ianuarie 1959, când domnitorul Moldovei, Alexandru Ioan Cuza, a fost ales în unanimitate, depăşind toate rivalităţile dintre grupările politice, domn al Ţării Româneşti reprezintă un astfel de moment.

Evocând acum momentul Unirii din 1859, înţelegem cât de mare este responsabilitatea celor de acum de a asigura stabilitate ţării şi de a duce la o altă etapă programul de modernizare creionat de generaţia paşoptistă. Memoria evenimentelor remarcabile şi lecţiile trecutului trebuie să constituie un factor determinant în alegerile şi deciziile din prezent şi viitor. Iar curajul, determinarea, înţelepciunea şi patriotismul oamenilor vremii, eroilor Unirii Principatelor să constituie permanent un exemplu demn şi o sursă de inspiraţie pentru noi toţi. La mulţi ani, români de pretutindeni!”, a transmis Alina Gorghiu.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!