• Home
  • Știri
  • Grevă generală în Educație, din 22 mai. „Există riscul să se dea peste cap examenele naționale”

Grevă generală în Educație, din 22 mai. „Există riscul să se dea peste cap examenele naționale”

protest profesori

Federațiile de sindicate din Educație au anunțat că intră în grevă generală din 22 mai, pe termen nelimitat. Aceasta va fi precedată de o grevă de avertisment care va avea loc miercuri, 17 mai. „Da, există riscul să se dea peste cap examenele naționale. Vina nu e a noastră, ci a guvernanților”, a declarat Simion Hăncescu, liderul FSLI, potrivit b1tv.ro.

Peste 70% dintre profesorii consultați în cadrul unui referendum au votat pentru declanșarea grevei generale, au spus liderii celor mai importante trei sindicate din învățământ, în cadrul unei conferințe de presă comune.

„După 5 luni de proteste, Guvernul, din păcate, a fost impasibil. Au fost doar promisiuni nepuse în practică. (…) E voința oamenilor de a declanșa conflictul de muncă și de a intra în grevă”, au spus aceștia.

Părinților li s-a recomandat să nu-i aducă pe copii la școală deoarece grevă înseamnă încetarea lucrului și nu se pun absențe și nu se predă.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” anunțaseră conferința într-un comunicat cu titlul „Angajații din educație intră în grevă generală!”.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, a declarat că va exista și o grevă de avertisment, pe 17 mai, cu încetarea activității în intervalul 11:00 – 13:00.

„Nu mai putem accepta tergiversarea. Toți au pus mai presus de orice solidaritatea. Trebuie rezolvate problemele cu care se confrunta personalul auxiliar. Marșul a arătat că am redevenit o forță.

Nu mai putem accepta să fim umiliți, să se mențină un statut social care nu e pe măsura importantei acestei profesii”, a declarat Nistor.

El a transmis un mesaj și pentru cei care nu au fost la marș și care acum tac: „Tăcerea nu e în favoarea lor, ci a guvernanților”.

Mai mult aici

Parteneri