• Home
  • Prima
  • Greva STB, suspendată de Tribunalul București. Cetățenii păgubiți vor primi o zi de călătorie gratuită

Greva STB, suspendată de Tribunalul București. Cetățenii păgubiți vor primi o zi de călătorie gratuită

autobuze bucuresti

Tribunalul București a dispus joi, la ora 14:00, încetarea protestului spontan, angajații STB SA fiind obligați să-și reia activitatea. Astfel, toate vehiculele STB SA  vor ieși în traseu conform graficului de transport, anunță STB, într-un comunicat de presă.

„Bucureștenii din zona metropolitană, care pe durata grevei nu au putut beneficia de titlurile de călătorie achiziționate, vor primi o zi de călătorie gratuită. Ne cerem scuze tuturor călătorilor pentru disconfortul creat și asigurăm utilizatorii de faptul că STB SA a analizat circumstanțele ce au condus la declanșarea acestui protest și a dispus măsuri în consecință pentru cei care au fost implicați în această acțiune sindicală ilegală”, mai precizează comunicatul citat.

Actualizare: „Ca urmare a  hotărârii Tribunalului București prin care instanța de judecată dispune suspendarea grevei declanșate la Societatea de Transport București STB SA și reluarea de îndată a activității, angajații societății au obligația de a respecta decizia instanței și de a ieși în traseu conform itinerariului și foii de parcurs.

Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-și reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue și mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariații STB SA pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureștenilor din zona metropolitană și ignorarea cu bună știința a unei decizii judecătorești poate atrage răspunderea penală pentru personalul implicat în această acțiune.

STB SA face apel la simțul de responsabilitate al angajaților săi și le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. De asemenea, îi asigurăm pe bucureșteni că vom lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate”, a transmis STB, joi seara.

AMPress

Parteneri