• Home
  • Știri
  • Grindeanu: 60% din banii împrumutați de România merg pentru plata datoriilor din urmă

Grindeanu: 60% din banii împrumutați de România merg pentru plata datoriilor din urmă

grindeanu3 1623x1080 1

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu lansează un atac dur la adresa guvernărilor de dreapta. El spune că „60% din banii împrumutați astăzi de România merg pentru plata sau refinanțarea datoriilor din urmă, mai ales a datoriilor imense contractate de guvernările de dreapta”.

Ministrul Transporturilor încearcă să răspundă, într-o postare pe pagina de Facebook a PSD, la întrebarea „De ce este nevoie acum de consolidare fiscală?”.

„Voi fi direct: pentru că 60% din banii împrumutați astăzi de România merg pentru plata sau refinanțarea datoriilor din urmă, mai ales a datoriilor imense contractate de guvernările de dreapta!

În ultima lună de guvernare PSD – din 2019 – deficitul bugetar al României era de 2,8% din PIB, sub 3% cât este regula bugetară stabilită de UE. În 2 luni de guvernare de dreapta deficitul bugetar a crescut cu 60%, o gaură de peste 15 miliarde lei provocată bugetului de guvernarea de atunci.

Dezastrul a continuat, iar în 2020 deficitul a ajuns la un record de 9,2% din PIB și s-a menținut la un nivel record în UE și în anul 2021: 7,1% din PIB”, afirmă Sorin Grindeanu.

Continuarea pe gandul.ro

Parteneri