Grindeanu: Aprobarea bugetului a fost amânată. Ne mai trebuie avizul CSAT

 

Şedinţa de Guvern pentru aprobarea bugetului pe 2017 a fost amânată până marţi.

Bugetul de stat pe anul 2017 s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. După ședință, prim-ministrul Sorin Grindeanu a afirmat că singurul aviz care lipsește este cel CSAT, astfel că urmează ca marți, după ședința CSAT, să aibă loc o ședință de Guvern pentru aprobarea legii bugetului.
„Avem toate avizele, inclusiv pe cel de la Consiliul Fiscal. Dorința a fost ca tot ceea ce am prevăzut în programul de guvernare să fie cuprins și finanțat, ceea ce a însemnat o muncă importantă. E de subliniat faptul că bugetele pe fiecare minister în parte se adresează pe programe pe care le avem cuprinse în programul de guvernare.
S-a discutat cu ordonatorii de credite. De la unii am primit din start bugete reduse pe bunuri și servicii – Camera Deputaților și Senatul -. Cu alte instituții s-a discutat de către Ministerul Finanțelor și tot ceea ce a însemnat minus nu pune în pericol funcționarea acestor instituții.
Am terminat proiectul de buget, avem tot ceea ce înseamnă avize. Mai avem nevoie de avizul CSAT. Am avut o discuție cu președintele Iohannis.
Ședința CSAT va fi marți, la 12:30. Am informat conducerile celor două Camere că imediat după CSAT vom avea ședință de Guvern pentru aprobarea Legii Bugetului”, a declarat premierul Grindeanu, potrivit realitatea.net