Grindeanu: ”După ce demisionează Dragnea, demisionez și eu, în secunda următoare”

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a susținut joi seară o conferință de presă, la Palatul Victoriam declarând că este o zi tristă pentru partid și pentru țară. El a spus că fostul pedelist Liviu Dragnea, care a ajuns să conducă cel mai mare partid al țării, PSD, este vinovat pentru această criză politică și îi cere să se gândească bine până luni, iar după ce liderul PSD va demisiona, demisionează și el.
„E o zi tristă pentru mine. Oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt și voi fi pesedist. Dragnea încearcă să confiște un întreg partid. Data de 15 iunie este importantă pentru că Dragnea, împotriva propriului partid, a decis să dărâme propriul Guvern, pe care el l-a pus, nu votul românilor, nu PSD, ci el, pe persoană fizică. El a decis să depună moțiune de cenzură propriului Guvern, pentru că el vrea multă putere”, a spus premierul Grindeanu.
Actualul premier, rămas fără susținere politică, a precizat că va rămâne membru PSD „indiferent ce spune Liviu Dragnea, indiferent câte Cexuri va convoca fostul pedelist Liviu Dragnea”.
„Nu mă agăț de scaun. Eu am unde să mă întorc. Am făcut școala la timp, fără să repet ani. Dragnea trebuie să-și asume situația de criză. Este singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic. Îi cer lui Dragnea, până luni, să se gândească bine și să-și asume responsabilitatea. După ce Dragnea demisionează, demisionez și eu, în secunda următoare. Responsabilitatea stă pe umerii lui, care a creat această situație”, a spus Grindeanu.
Dragnea, a spus cel considerat până ieri sluga perfectă a liderului de partid, ”a limitat partidul la CExN”, neglijând sutele de mii de membri ai partidului. Ca atare e necesară convocarea unui congres al partidului, un congres nu al celor 60 din conducerea restrânsă și care se tem de Dragnea, ci al sutelor de mii de oameni care sunt baza formațiunii.
Grindeanu a spus că, la nevoie, va dezvolta relatările despre Liviu Dragnea, omul care vrea să ”confiște cel mai mare partid al țării”. Concluzia finală a fost: dacă tu m-ai pus, ești vinovat ca și mine pentru insucces, dacă este insucces, ca atare demisionăm amândoi și salvăm partidul. Către  miniștri a transmis apelul de a-și face, conform obligațiilor procedurale, datoria, prezentându-se, ca și el, la serviciu.
Giorgiana Radu, AMPress