• Home
  • Prima
  • Grindeanu, după ce o locomotivă a luat foc: ”Nu e nici primul şi nici ultimul incident de acest fel”

Grindeanu, după ce o locomotivă a luat foc: ”Nu e nici primul şi nici ultimul incident de acest fel”

grindeanu3 1623x1080 1

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a comentat duminică seară cazul locomotivei unui tren privat de marfă care a luat foc între stațiile Crivina – Brazi și a provocat întârzieri de peste 3 ore ale altor trenuri cu pasageri.

Sorin Grindeanu a susținut că infrastructura feroviară din România este într-o stare deplorabilă, ceea ce înseamnă că astfel de incidente s-ar mai putea întâmpla.

„Am văzut incidentul de astăzi, regretabil, dar pot să vă spun următorul lucru: nu e nici primul şi, din păcate, nu va fi nici ultimul incident de acest tip. Infrastructura feroviară din România nu că este în urmă – că tot am vorbit de cea rutieră unde, cât de cât, posibil ca în perioada următoare să ajungem măcar la mia aceea de kilometri de autostradă – dar partea feroviară e mult în urmă faţă de standardele de care avem nevoie, fie că vorbim de infrastructura propriu-zisă care să permită viteze mai mari la trenuri, fie că vorbim de materialul rulant.

Toate aceste lucruri trebuie să fie schimbate, şi pot să vă spun că bani, prin tot ceea ce înseamnă alocări europene, sunt aproape egali pe partea de rutier cu partea de feroviar”, a declarat Grindeanu la Digi24, potrivit antena3.ro.

Duminică, traficul feroviar între stațiile Crivina – Brazi a fost întrerupt din cauza unui început de incendiu la locomotiva unui tren privat de marfă. Au fost afectate mai multe trenuri ale CFR Călători care tranzitau zona și care au înregistrat întârzieri între 70 și 200 de minute.

Parteneri