Grindeanu, după evaluarea ministrului Justiției: Are autoritatea legală și căderea morală pentru a recomanda măsurile necesare

 

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a luat act, miercuri, de decizia ministrului Justiției, în urma evaluării activității procurorului general al României,  Augustin Lazăr, și a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în contextul Deciziei Curții Constituționale din data de 27 februarie.

„Ministrul Justiției are autoritatea legală, experiența profesională și căderea morală pentru a face această evaluare și pentru a recomanda măsurile necesare. Premierul a cerut să fie informat constant în legătură cu rezultatele monitorizării continue asupra activității procurorilor, pe care a decis să o instituie domnul ministru al Justiției. De asemenea, premierul consideră necesar ca autoritățile statului să-și respecte competențele constituționale, pentru ca, pe viitor, astfel de conflicte să fie evitate. Trebuie să avem în vedere faptul că judecătorii CCR au arătat, în decizia lor, că o instituție a statului și-a arogat atribuții pe care nu le posedă”, spune Grindeanu, potrivit uui comunicat al Executivului.

Distribuie prietenilor

În încheiere, premierul Grindeanu reiterează angajamentul ferm al Guvernului României față de lupta anticorupție.

„Prim-ministrul subliniază însă că, pentru ca această luptă să fie cu adevărat eficientă, ea nu trebuie să stea sub semnul unui nume. Mecanismele de combatere a corupției trebuie să ajungă la maturitate, ceea ce înseamnă că trebuie să funcționeze, indiferent de conducere. O instituție nu se poate confunda cu o persoană, oricine ar fi aceasta”, mai arată comunicatul citat.

AMPress