Grindeanu: Nu-mi dau demisia

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat miercuri noapte că nu va demisiona din fruntea Guvernului.
„Nu-mi dau demisia. Am obligația să mă comport responsabil față de România și față de partidul meu. Îmi voi da demisia atunci când președintele Iohannis, după consultările cu partidele, va numi un premier de la PSD”, a spus Grindeanu, în conferința de presă, începută la orele 23.00, la Palatul Victoria.
Premierul în funcție, fără a spune că Dragnea minte, a spus-o mai pe ocolite. Referitor la plecarea din CEx, despre care președintele PSD a spus că e motivul autodemiterii lui Grindeanu, lucrurile stau altfel. „Mi s-a propus tot timpul să ocup funcții importante, chiar pe cea de viceprim-ministru, numai să îmi prezint demisia”.
Grindeanu spune că i-a cerut lui Dragnea, pentru PSD și pentru România, să demisioneze amândoi. Firește că nu vrea. „Nu înțeleg de ce de o lună de zile, domnul Dragnea și alții din preajma lui, au pornit această presiune pe miniștri și pe Guvernul pe care chiar tu, chiar voi, l-ați pus…Am încercat să-mi explic de unde această furie. Este dorința unui singur om de a avea toată puterea”, a adăugat Sorin Grindeanu, care a trecut apoi la o analiză a guvernării și la obligațiile pe care România le are în relațiile internationale.

Giorgiana Radu, AMPress