• Home
  • Știri
  • Grindeanu: Pas important pentru modernizarea Gării de Nord din Bucureşti

Grindeanu: Pas important pentru modernizarea Gării de Nord din Bucureşti

grindeanu3 1623x1080 1

CFR SA a transmis spre SEAP documentaţia pentru licitaţia contractului de proiectare şi execuţie destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord. „Se doreşte transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar şi într-o zonă comercială atractivă a Capitalei”, afirmă Sorin Grindeanu, potrivit Mediafax.

„Pas important pentru modernizarea Gării de Nord din Bucureşti! CFR SA a transmis spre SEAP documentaţia pentru licitaţia contractului de proiectare şi execuţie destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord”, anunţă Grindeanu.

Ministrul Transporturilor precizează că, după validare, contractul cu o valoare estimată de peste 471 de milioane de lei (fără TVA), finanţat prin POT, va intra în faza de licitaţie.

„Prin această investiţie se doreşte transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar şi într-o zonă comercială atractivă a Capitalei. Lucrările vizează inclusiv amenajarea spaţiilor destinate serviciilor pentru călători, asigurarea facilităţilor pentru persoanele cu dizabilităţi, crearea unor spaţii verzi centrale, a unei zone moderne de aşteptare şi de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit, montare unor sisteme noi de ventilaţie şi de încălzire şi modernizarea sistemului de iluminat”, încheie Grindeanu.

Parteneri