Cozmin Guşă crede că Viorica Dăncilă i-a arătat ca nefrecventabili pe Ponta și Tăriceanu

Consultantul politic Cozmin Gușă a făcut o serie de declarații, susținând, printre altele, că Victor Ponta „pare un om politic disperat și pârâcios”, care s-a „descalificat din punctul de vedere al unui lider care să mai stea la masa negocierilor”.

” Credeam că Victor Ponta nu mai poate să oferă surprize la câte giumbuşlucuri a făcut în politica românească. Prima dată când am citit acea delațiune, am crezul că e o glumă. Eu nu am putut să îmi închipui că un președinte de partid se califică să divulge discuțiile avute cu un al lider de partid care este și prim-ministru. Așa ceva nu s-a mai pomenit, nici Corneliu Vadim Tudor nu era în stare de așa ceva. Mai spunea el câte ceva, dar nu în acest hal. Victor Ponta pare un om politic disperat și pârâcios, așa ceva nu se face și cred că o dată cu acest demers al lui Ponta el s-a descalificat din punctul de vedere al unui lider care să mai stea la masa negocierilor. În spatele ușilor închise se discută fel și fel de lucruri, unii mai ies cu declarații pe surse la presă, dar nu se dau toate informațiile discutate pentru că își dau seama că așa nu ar mai putea exista negocieri. Ponta a trecut toate acest bariere și face un mare deserviciu partidului lui care din acest moment devine extrem de nefrecventabil pentru orice ce fel de negocieri”, a afirmat Cozmin Gușă.

”Cine ne poate convinge pe noi că așa au stat lucrurile pentru că este vorba de cuvântul a două persoană, cuvântul lui Ponta împotriva cuvântului lui Dăncilă. Acest demers a fost disperat și practic Victor Ponta a încercat să o tragă pe sfoară pe Dăncilă folosindu-se și de Tăriceanu și au rămas amândoi cu buzele umflate”, a mai precizat consultantul politic.

Distribuie prietenilor

Potrivit afirmațiilor lui Cozmin Gușă, Călin Popescu Tăriceanu a fost lăsat în ofside pentru că PSD-ul și-a asumat o guvernare minoritară. ”Este evidentă nervozitatea din interiorul ALDE ai cărui lideri sunt interesați să rămână la guvernare, pentru că ei nu au o filosofie, sunt o grupare politică care gravitează în ministerele pe care PSD le-a oferit”, a completat acesta.

Totodată, analistul a mai susținut că încăpățânarea și duritatea lui Dăncilă au determinat- o să aibă astăzi o poziție de forță și să nu mai participe la negocieri.

”Pe lângă victima sigură din punct de vedere public care se numește Victor Ponta, avem un câștigător de etapă care se numește Viorica Dăncilă și care chiar dacă nu o cotam cu aceste însușiri iată că i-a pus la pământ pe Ponta și Tăriceanu. Legat de majoritate, nimeni nu are interes să vină să guverneze. Unii declarativ și mă refer la USR și PLUS și alții informal cum sunt cei de la PNL, nu au niciun interes să îi atârne de gâtul candidatului la prezidențiale, Klaus Iohannis, povara guvernării, pentru că o guvernare dacă va fi a PNL va fi girată de Klaus Iohannis și ar veni într-o campanie destul de complicată. În plus, rolul de opoziție îi dă lui Iohannis o mare parte din simpatia publică. Restul discuțiile sunt inutile”, a detaliat Cozmin Gușă, conform EVZ.ro

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă este în situația disperată de a rămâne fără susținere parlamentară, în condițiile în care UDMR a transmis că nu va susține un guvern PSD, indiferent de condiții și oferte.

Apropierea alegerilor pentru Cotroceni tulbură cu totul viața politică, iar jocurile sunt din ce în ce mai complicate, ”interesul național fiind cu totul omis”, conform unui comentator.

D. Dumitru, AMPress