Gușă despre Hellvig: ”O mână de fier într-o mănușă de catifea”. Despre Ghiță: ”pregătit să se autodetoneze ca o văduvă neagră”

 

Consultatul politic Cosmin Gușă, parte într-un fel în scandalul Coldea pe partea televiziunilor împărțite, luate, despărțite, subiect vechi de presă și încă disputat, a făcut câteva comentarii la Realitatea TV despre suspendarea lui Coldea.
”În ceea ce-l privește pe Eduard Hellvig, decizia de suspendare a lui Coldea este un gest de forță, dar necesar, deloc negativ, coerent cu ceea ce a făcut până acum – precizie, determinare. Putem vedea o mână de fier într-o mănușă de catifea.
Speculațiile și presiunea pusă pe Iohannis au venit în pixul lui Hellvig. Dezvăluirile nu sunt legate de o prietenie, ci de un conflict de interese dintre directorul operativ al SRI și un prestator și câștigător de licitații la SRI. Biletele – plătite, probabil, de Ghiță – ale acelor vacanțe pot fi interpretate mai degrabă ca un fel de mită”, a explicat Cozmin Gușă.
Traian Băsescu a venit în funcția de președinte în anul 2004 „total nepregătit”, afirmă consultantul politic. ”De-abia acum ne dăm seama ce a generat lașitatea, neglijența și prostia lui Băsescu. Nu a fost în stare să învețe să administreze puterea”, susține acesta, subliniind că ”ne lovim de finalul unei epoci. Nu știm dacă Florian Coldea e cel mai potrivit să plătească. A plătit și Udrea”.
„Ghiță, pregătit să se autodetoneze”
Se va pune și problema felului în care la nivel de SRI s-a acționat, întrucât Ghiță nu este un om doar al lui Maior sau al lui Coldea, ci este omul acestei instituții, consideră Cozmin Gușă.
”Ghiță era puternic pe poziție că aceste bilete și filmări erau la dispoziția lui. Ghiță era pregătit să se autodetoneze ca o văduvă neagră.
Se pare că nodul gordian s-a preferat să nu fie desfăcut, ci tăiat. Este evident că tăierea sa va genera un altfel de ordine și vom ajunge într-o logică ce democrație de tip liberal care să se instituie”, spune consultantul politic.
În opinia sa, este puțin probabilă o revenire a lui Coldea, întrucât ”nu s-ar fi luat o decizie la nivelul lui Hellvig și al SRI dacă n-ar fi fost probleme”.
Oameni din apropierea lui Ghiță formulează amenințări la adresa Realitatea TV, ”oameni în parteneriat la distanță – Gâdea – ne înjură că nu luăm parte la un joc de delațiune publică”, dezvăluie consultantul politic. Prin aceste înregistrări, Ghiță ”arată cu degetul” de parcă n-ar fi beneficiat de ”sute de milioane de euro în baza acestor elemente”, a completat acesta.
”Din episodul prezentat ieri de Ghiță nu am înțeles că au fost în excursie, ci că Ghiță și Ponta au fost niște oameni ai lui Băsescu și Coldea care au trădat… și asa a ajuns Băsescu președinte iar în 2009”, mai spune Gușă.
Suspendarea lui Coldea este, deci, un moment unghiular în statul român și va trebui să vedem cum va fi administrată această decizie de către președintele Klaus Iohannis și de către cei care au executat-o – Eduard Hellvig”, consideră consultantul politic.
– See more at: https://www.realitatea.net