AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Guvernul a adoptat bugetul pe 2021. Cîțu: Sper să fie aprobat cât mai repede

Guvernul a adoptat vineri seară bugetul pentru anul 2021, urmând ca documentul să ajungă în acest weekend în Palament. Premierul Florin Cîțu a anunțat că Ministerul Sănătății și cel al Transporturilor vor primi mai mulți bani din Fondul de rezervă al Guvernului.

„În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat Legea bugetului de stat pe anul 2021”, a anunţat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern organizate pentru acest scop.
„Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost mai mare de la început, dar în şedinţa de astăzi au fost relocate câteva sume din Fondul de rezervă pentru câteva obiective în Ministerul Sănătăţii. Şi la Ministerul Transporturilor să ştiţi că a fost suplimentat bugetul, dar nu foarte mult, cu anumite obiective care au fost finanţate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Suma totală care a fost modificată în jur de 200 – 300 milioane. Dar nu numai pentru aceste ministere, sunt mai multe proiecte care au fost finanţate din fondul de rezervă, proiecte care sunt importante pentru anumite comunităţi, proiecte care ajută la dezvoltarea anumitor localităţi”, a explicat Cîțu, potrivit digi24.ro.

„În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi şi am să citez din legea plafoanelor, din bugetul general consolidat cheltuielile totale sunt de 397.515 mii de milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 (mii de, n.r.) milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile sunt 223. 702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane lei”, a adăugat premierul.

„Deficitul bugetului general consolidat e de 80 de mii de milioane de lei , nu s-a modificat nimic”, a mai spus el.
Cîțu a adăugat că proiectul de buget ar urma să ajungă în weekend la Parlament, pentru a fi votat.

„Depinde de Birourile reunite care va fi calendarul. Eu sper ca bugetul să fie aprobat cât mai repede”, a spus el.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!