• Home
  • Prima
  • Guvernul a prelungit starea de alertă. Circulația va fi restricționată în intervalul 22.00-05.00

Guvernul a prelungit starea de alertă. Circulația va fi restricționată în intervalul 22.00-05.00

oameni masca 1

Guvernul a aprobat, miercuri, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cea mai importantă măsură fiind cea referitoare la restricţia privind circulaţia pe timp de noapte începând cu ora 22,00, faţă de 23,00, cât era până acum.

„Astăzi s-a aprobat şi prelungirea stării de alertă. (…) Există o modificare importantă, aceea referitoare la circulaţia pe timpul nopţii, se reduce de la ora 23,00 la ora 22,00, deci se introduce această restricţie. Restul măsurilor rămân cam aceleaşi, aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, potrivit stiri.tvr.ro.

Decizia privind prelungirea stării de alertă a avut la bază hotărârea CNSU, adoptată tot miercuri, prin care s-a propus prelungirea stării de alertă începând cu data de 14 martie.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi Hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. CNSU propune modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. Astfel, CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00. De asemenea, Comitetul propune limitarea gradului de ocupare în 23 de stațiuni montane.

CNSU propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență mai propune prin decizia adoptată astăzi încetarea sprijinului acordat Ministerului Afacerilor Interne de către Ministerul Apărării Naționale pentru asigurarea pazei și protecției unor obiective, transportul de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, pentru efectuarea triajului epidemiologic și pentru acordarea de asistență medicală.

Parteneri