AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Guvernul amână implementarea e-Factura și e-TVA

Guvernul face paşi înapoi în ceea ce priveşte sistemele e-Factura și e-TVA. Deloc întâmplător, pentru că au fost intens criticate de mediul de afaceri.

Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță care prevede amânarea mai multor termene de aplicare pentru sistemele e-TVA și e-Factura. Intrarea în vigoare a prevederilor cheie din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70/2024 va fi amânată până la 1 ianuarie 2025.

Potrivit tvrinfo.ro, această decizie vizează facilitarea tranziției pentru toate categoriile de contribuabili. Pentru sistemul e-TVA, aplicarea pentru persoanele care utilizează TVA la încasare va începe de la 1 august 2025. Aceasta se datorează faptului că sistemul informatic național RO e-ȘAF-T nu are suficiente date pentru precompletarea decontului e-TVA.

În ceea ce privește sistemul e-Factura, utilizarea obligatorie va începe de la 1 iulie 2025. În perioada de până atunci, utilizarea va fi opțională pentru institutele culturale străine și furnizorii acestora, având în vedere restricțiile tehnice actuale ale sistemului.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!