Guvernul, reacție la acuzațiile președintelui privind pesta porcină: Klaus Iohannis, să înceteze să exploateze politic situația

Guvernul României a luat și va continua să ia toate măsurile necesare, din punct de vedere instituțional și financiar, pentru controlul și combaterea eficientă a răspândirii pestei porcine africane și face apel la președintele României, Klaus Iohannis, să înceteze să exploateze politic această situație cu consecințe importante din perspective economice și sociale, arată un comunicat al Executivului, publicat vineri seară pe site-ul instituției.

„Executivul amintește președintelui României faptul că modul de alocare a banilor din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziția Guvernului este clarificat atât prin legislația specifică, cât și ca urmare a deciziei Curții Constituționale a României nr. 558 din 24 mai 2012.
De asemenea, Guvernul consideră lipsite de temei acuzațiile președintelui Iohannis, cu atât mai mult cu cât a întârziat nepermis de mult convocarea CSAT pentru avizarea rectificării bugetare, deși cunoștea faptul că acest proiect are prevăzute inclusiv fonduri necesare acțiunilor de control și combatere a răspândirii pestei porcine africane.
Guvernul consideră regretabil faptul că președintele României încearcă să înrăutățească artificial situația provocată de pesta porcină africană, prin abordarea politică”, menționează comunicatul citat.

AMPress